Logo

Zoekresultaten

Er zijn 5865 items voor HR stelt doelstellingen bij: van kostenbesparing naar investeringen gevonden. Pagina 1 van 587.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Bureau Integriteit UWV stelt in overleg met medewerkers kader op voor herkenning omgangsvormen en hoe te handelen

Bij Bureau Integriteit van UWV merkt men een toenemende aandacht voor grensoverschrijdend gedrag. Medewerkers willen weten wat wel en niet kan. Om duiding te geven aan de verschillende typen van grensoverschrijdend gedrag hebben ze in sessies met medewerkers en experts de vier ‘o’s opgesteld.

Investeren in maatregelen voor de verbetering van duurzame inzetbaarheid? Vergeet niet om ook het resultaat te meten

Ondanks de vele goede bedoelingen van werkgevers om de duurzame inzetbaarheid (DI) van medewerkers te verbeteren, wordt dit niet altijd in de praktijk gebracht. Dat blijkt uit onderzoek van HR Praktijk en Robidus onder HR-professionals. Als werkgevers wel maatregelen nemen, meten ze niet of deze ook effectief zijn. Maar hoe kun je het effect van duurzame inzetbaarheid eigenlijk meten?

Pensioen als primaire arbeidsvoorwaarde – Aan de slag met een communicatieplan

In de kern van elke succesvolle organisatie staan betrokken en bevlogen medewerkers. HR speelt een cruciale rol bij het versterken van deze aspecten. Pensioencommunicatie leent zich hier uitstekend voor. Een pensioenregeling is namelijk niet alleen een financiële toezegging, maar ook een kans om dialoog en vertrouwen bij (nieuwe) medewerkers te stimuleren.

Voorbeeld van programmamanagement: ziekteverzuimpercentage omlaag krijgen

Hoe ontwikkel je vanuit een algemene managementvraag een concrete projectmatige aanpak? In dit artikel werken we een voorbeeld uit om met voorstellen te komen om het ziekteverzuim omlaag te brengen.

De HR Podcast afl. 92 - Caroline Tervoort, CHRO KPMG Nederland over de impact en rol van de HR-leider

Wat bepaalt in de huidige tijd de rol van de HR-leider en hoe kan deze het beste op de voorgrond treden? En hoe waarborg je inclusie, psychologische en sociale veiligheid nu écht? Voor de HR Podcast spraken Toine Al en Ruud Coumans hierover met Caroline Tervoort, CHRO van KPMG Nederland en CHRO of the Year 2023.

'Wie een datagedreven organisatie wil, moet datagedreven dóén' - vragen die je jezelf zou moeten stellen

De stap naar meer data-gedreven werken vraagt veel van het leiderschap, niet alleen áchter de schermen, maar vooral ook in de spotlights aldus dataexpert Irma Doze. Ze stelt in deze blog enkele vragen die iedere leidinggevende die een leider wil zijn op het vlak van data, analytics en AI zichzelf zou moeten afvragen.

Internationale mobiliteit van werknemers in Europa verandert door focus op kosten en ESG-doelstellingen

Werkgevers kijken steeds scherper naar de kosten van zakenreizen. Daarnaast wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen en het behalen van ESG-doelstellingen belangrijker in de afwegingen die werkgevers maken rondom de internationale mobiliteit van hun medewerkers. In voorgaande jaren waren veiligheid en het welzijn van medewerkers de voornaamste factoren die de mobiliteit van werknemers beïnvloedden.

Driekwart van Europese HR-professionals van 25-34 jaar gebruikt momenteel AI op het werk

Amsterdam, 5 december 2023 – Senior managers maken gebruik van verschillende AI-tools om kostenbesparingen voor hun organisaties te realiseren nu bedrijven de broekriem blijven aanhalen. Maar er is meer educatie en training nodig om de angst onder medewerkers te verminderen en ervoor te zorgen dat bedrijven de mogelijkheden van AI optimaal benutten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor het mkb, dat 1.500 HR-beslissers uit heel Europa heeft ondervraagd. 

Vergeet die verzuimbenchmark: het beste resultaat haal je met je eigen verzuimdoelstellingen

Goede doelstellingen zijn essentieel voor het aanpakken van verzuim in organisaties. In plaats van daarvoor externe benchmarks te gebruiken, zijn eigen op maat gemaakte doelstellingen aanzienlijk effectiever. Hiermee kunnen managers strakker sturen en daadwerkelijk verbeteringen realiseren in het verzuim.

De HR Podcast afl. 94 - Bas van Leur over Copilot, de digitale assistent die ontzorgt

In deze aflevering van de HR Podcast duiken we in de wereld van digitale assistenten op de werkplek. Samen met Bas van Leur, expert op het gebied van de digitale assistent Copilot voor Microsoft 365.